Πεντάλοφος Κοζάνης: 8ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης Πέτρας.

397 0

Την αναβίωση και την εκμάθηση της τέχνης των κτιστάδων και πελεκητών της πέτρας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρεθούν στο 8ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης Πέτρας, θα πραγματοποιηθεί 27 με 29 Σεπτεμβρίου 2024, στον Πεντάλοφο Κοζάνης.

Όσοι παρακολουθήσουν το εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την τέχνη της πέτρας, σε ένα μοναδικό ανοικτό εργαστήρι στον Πεντάλοφο Κοζάνης, να διδαχθούν από σημαντικούς εισηγητές, όπως τους κ.κ. Κ. Κατάκαλο, Κ.Ταρνανά, Β. Γεωργαλά, Μ. Στεφανίδου, Α. Τέλλιο, Σ. Κωτσόπουλο, Α. Μπατσή, Δ. Μπαρέ.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα βιωματικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΛΙΘΟΔΟΜΗ, να επισκεφτούν ΛΑΤΟΜΕΙΟ, και να πεζοπορήσουν στα λιθόστρωτα δρομάκια του Βοϊου και να θαυμάσουν τα αρχιτεκτονικά έργα τέχνης .

Το εργαστήριο απευθύνεται σε Φοιτητές και νέους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς. Πολιτικούς Μηχανικούς, Τοπογράφους Μηχανικούς, Αρχαιολόγους, Συντηρητές Έργων Τέχνης, Οικοδόμους, Τεχνίτες πέτρας κ.α.

Κάντε like στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/tsotilinewspage

In this article

Join the Conversation