Famagusta: Η Τουρκία συμφώνησε με το Netflix να μην προβληθεί η σειρά σε καμία άλλη χώρα πέραν της Ελλάδας

400 0

«Μόνο στη χώρα παραγωγής της» θα προβάλλεται η τηλεοπτική σειρά Famagusta μετά τη συμφωνία που έκανε η Τουρκία με την πλατφόρμα Netflix.

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (RTÜK) προχώρησε σε συμφωνία με το Netflix προκειμένου να μην συμπεριληφθεί η σειρά «Famagusta» στον κατάλογο των πελατών της πλατφόρμας στην γειτονική χώρα καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Τουρκία, ο πρόεδρος Εμπουμπεκίρ Σαχίν τόνισε, σε ανάρτησή του στο X (πρώην twitter), πως έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το Netflix, ώστε η σειρά να προβάλλεται μονάχα στη χώρα παραγωγής του, δηλαδή την Ελλάδα.

Ο Εμπουμπεκίρ Σαχίν έγραψε: «Η παραγωγή με την ονομασία «Famagusta» αντιμετώπισε αντιδράσεις στην τουρκική κοινή γνώμη λόγω του περιεχομένου της κατά της “Απόβασης στην Κύπρο”, η οποία αποτελεί το έπος της ειρήνης και του ηρωισμού στην πρόσφατη ιστορία μας.

Η “Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση”, η οποία στόχευε στην υπεράσπιση του δικαίου των Τουρκοκυπρίων και στη διάσωση των καταπιεσμένων συμπατριωτών μας, ανταποκρίθηκε στο όνομά της και έφερε την ειρήνη στο νησί μέσα στα πλαίσια του νόμου. Οι ηρωικοί Τούρκοι στρατιώτες έφεραν ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο, η αιματοχυσία σταμάτησε και τα δάκρυα των καταπιεσμένων σβήστηκαν» έγραψε αρχικά ο Σαχίν.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ kozanimedia.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook εδώ

In this article

Join the Conversation