Δ.Ε.Υ.Α. ΒΟΪΟΥ: Έκκληση για ορθολογική χρήση του νερού !

1173 0

ΝΕΡΟ: Ορθολογική χρήση σημαίνει επάρκεια!

Η παρατεταμένη ανομβρία στην Ελλάδα και ειδικότερα στον τόπο μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει επηρεάσει δραματικά τα υδάτινα αποθέματα της εδαφικής περιοχής του Δήμου Βοΐου. Το φαινόμενο γίνεται περισσότερο έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ελαχιστοποιείται το ύψος του υετού, ενώ παράλληλα αυξάνεται κατακόρυφα η κατανάλωση του ύδατος.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Βοΐου με γνώμονα την απρόσκοπτη διάθεση καθαρού και ανώτερου ποιοτικά νερού στους καταναλωτές, σε συνάρτηση πάντα με την ορθολογική διαχείριση και την προστασία των υδάτινων πόρων του Δήμου μας, καλεί τους κατοίκους του Δήμου να επιδείξουν την απαραίτητη προσοχή στην κατανάλωση του ύδατος, ώστε να επιτευχθεί η προσδοκώμενη εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και να αποφευχθούν μελλοντικές αρρυθμίες ή ακόμη και διακοπές στην ύδρευση των οικισμών του Δήμου μας.

Το κάλεσμα για φειδωλή χρήση του νερού από τους καταναλωτές, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και την αποστέρηση αυτού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η εξοικονόμηση του νερού. Το μόνο που απαιτείται είναι η αλλαγή κάποιων μικρών καθημερινών συνηθειών των καταναλωτών.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

1. Το κλείσιμο της βρύσης κατά τη διάρκεια του πλυσίματος των δοντιών, των χεριών, του ξυρίσματος κτλ.

2. Η αντικατάσταση του πλυσίματος με νερό αυλών και βεραντών, με το καλό σκούπισμά τους.

3. Η αντικατάσταση του πλυσίματος κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης των φρούτων και των λαχανικών, με το πλύσιμό τους σε μία λεκάνη με νερό.

4. Η μείωση της χρονικής διάρκειας του μπάνιου και η συνετή χρήση του νερού κατά τη διάρκειά του.

5. Η χρήση του πλυντηρίου ρούχων και πιάτων μόνο όταν αυτά είναι πλήρως γεμάτα.

6. Το πότισμα του κήπου μόνο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο και με συνετή χρήση του νερού.

7. Η μείωση της χωρητικότητας του όγκου του νερού στο καζανάκι με την τοποθέτηση εντός αυτού ενός άδειου κλειστού μπουκαλιού.

Το προσωπικό και η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Βοΐου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την διασφάλιση της επάρκειας και της απρόσκοπτης διάθεση του νερού στους πολίτες του Δήμου Βοΐου.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι με τη συμβολή κάθε Βοϊάτισσας και κάθε Βοϊάτη, καθίσταται απόλυτα επιτεύξιμος ο στόχος της ορθολογικής διαχείρισης και προστασίας των υδάτινων πόρων του Δήμου, έτσι ώστε να μην χρειαστεί κανείς συμπολίτης μας να στερηθεί αυτό το υπέρτατο αγαθό σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε.

In this article

Join the Conversation