Σιάτιστα: Σοβαρό πρόβλημα με αδέσποτα(Γράφει η Τάνια Ώττα)

292 0

Αναγκάζομαι να φέρω το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη γειτονιά μου στη δημοσιότητα, γιατί εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχω απευθυνθεί πολλές φορές και στο Δήμο και στην Αστυνομία και δυστυχώς δεν έγινε καμία ενέργεια.

Στη γειτονιά μου, στη Σιάτιστα Κοζάνης, οδός Αριστοτέλη Ζάχου, βρίσκονται εδώ και αρκετούς μήνες 2 αδέσποτα σκυλιά , τα οποία είναι επιθετικά και πολύ επικίνδυνα.

Τρέφονται με ωμό κρέας που φέρνουν καθημερινά σε σακούλες 2 συγκεκριμένοι φιλόζωοι της πόλης, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε.

Η κόρη μου 14 ετών δέχθηκε 4 φορές επίθεση κατά την επιστροφή της από το σχολείο, η ίδια δέχθηκα 2 φορές ( από τότε δεν περάσαμε ξανά πεζοί από εκεί), όπως και αρκετά παιδιά της γειτονιάς και διερχόμενοι έχουν δεχθεί επίθεση, ευτυχώς μέχρι στιγμής χωρίς τραυματισμό.

Την 4η φορά που επιτέθηκαν στην κόρη μου ήταν την περασμένη Άνοιξη, με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει κάτω στο δρόμο και το σκυλί να είναι από πάνω του. Ανέφερα το συμβάν και στο Δήμο και στην Αστυνομία και η απάντηση ήταν ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”.

Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ σοβαρό και προσωπικά δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ για να βρεθεί λύση.

Επανέρχομαι και καλώ τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στην απομάκρυνση αυτών των σκυλιών από τη γειτονιά μου πριν έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Τα βράδια δεν μπορούμε να κοιμηθούμε από το ασταμάτητο γαύγισμα και επίσης να αναφέρω πως οι συγκεκριμένοι φιλόζωοι ρίχνουν κάθε βράδυ σακούλες με κόκαλα σε μία αλάνα που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι μου με αποτέλεσμα να μαζεύεται μέσα στη νύχτα αγέλη σκύλων που γαυγίζουν ασταμάτητα. Για να περάσεις ούτε συζήτηση.

Το επόμενο βήμα που απομένει να κάνω με το υλικό που έχω συγκεντρώσει (βίντεο και φωτογραφίες , τα οποία δεν δημοσιεύω τώρα για ευνόητους λόγους) να απευθυνθώ στον εισαγγελέα.

Κάποιοι άνθρωποι μέσα στην κοινωνία μας έχουν βάλει την ταμπέλα του φιλόζωου αλλά μόνο φιλόζωοι δεν είναι.
Δεν είδα κάποιον από αυτούς να υιοθετεί ένα αδέσποτο ή να περιθάλπει κάποιο ζώο στο σπίτι του. Δεν γίνεται να λες πως είσαι φιλόζωος και να λειτουργείς εις βάρος της κοινωνίας και να θέτεις σε κίνδυνο κυρίως μικρά παιδιά.

Ευελπιστώ να ευαισθητοποιηθεί κάποιος από τους αρμόδιους και να βοηθήσει στην άμεση απομάκρυνση των σκυλιών αυτών από τη γειτονιά μου.

In this article

Join the Conversation